Gaya pakaian dan model

Berpakaian dengan lengan kelawar - diilhamkan oleh Jepun

Bat Sleeve Dress - Diilhamkan oleh Jepun

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri lengan
 2. Siapa yang sesuai?
 3. Dirajut
 4. Dirajut
 5. Panjang
 6. Petua untuk memilih
 7. Apa yang perlu dipakai?

Pakaian gaya kelelawar pertama muncul di almari pakaian wanita fesyen di Eropah pada 40-an abad ke-20. Asas penciptaan mereka mengambil kimono Jepun. Pakaian sedemikian menjadi sangat popular pada tahun lapan puluhan. Mereka dibezakan dengan skirt yang lebar dan rapi, menjadikannya sangat selesa untuk memakai pakaian gaya ini. Kini, pakaian sedemikian kembali dalam fesyen.

Pakaian sedemikian dijahit dari kedua kain cahaya yang mengalir dan dari bahan yang lebih hangat dan padat. Cutout pakaian bat yang paling sering bulat atau bot. Pakaian petang gaya ini sering mempunyai garis leher yang agak terang, dan beberapa model menarik leher yang rendah.

Ciri lengan

Kemuncak pakaian kelawar adalah lengan yang luar biasa. Oleh kerana ia serupa dengan sayap kelawar, ini menyebabkan kemunculan nama gaya ini. Panjang lengan baju model berbeza "kelawar" adalah berbeza. Anda boleh mencari lengan panjang dan lengan tiga suku panjang. Terdapat pakaian dengan lengan pada cuffs, serta dengan slits pada lengan, mendedahkan tangan.

Siapa yang sesuai?

 • Pakaian ini kelihatan hebat pada seorang gadis dengan angka yang menyerupai segitiga terbalik. Dalam gaun seperti itu, anda boleh menyembunyikan bahu yang luas dan kelemahan tangan, sambil menekankan pinggul langsing.
 • Gaya ini disyorkan untuk keindahan dengan angka "segi empat", kerana potongan pakaian kelawar akan menyembunyikan pinggang lebar.
 • Gadis-gadis rendah dalam pakaian seperti itu akan kelihatan lebih rendah, jadi mereka hanya perlu memakai kasut tumit tinggi dengan gaun kelawar.
 • Brunettes disyorkan untuk memilih sendiri gaun gaya ini dalam warna hitam atau beberapa warna terang, dan untuk gadis-gadis berambut cantik - produk yang lebih lembut dan nada segar. Keindahan rambut kepala tidak dinasihatkan untuk memakai pakaian kelabu perang atau oren.

Dirajut

Gaya pakaian "kelawar", yang diperbuat daripada kain rajutan, boleh digunakan sebagai pakaian untuk rumah. Pada masa yang sama ia kelihatan agak mewah dan elegan.

Juga untuk kegunaan sehari-hari kanak-kanak perempuan sering memilih pakaian keledar yang ketat. Pakaian sedemikian berbeza dengan panjang warna mini, monochromatic dan skirt sempit.

Dirajut

Pakaian "kelawar" mesin atau merajut tangan dengan baik menekankan kelebihan angka yang langsing. Bahagian atas pakaian seperti itu dapat diwakili oleh garis leher berbentuk V atau garis leher asimetris pada satu bahu. Juga, ada pakaian bertali dan model dengan "kolar" tebal.

Panjang

Lama

Corak panjang buku lali agak jarang berlaku. Mereka dipilih oleh wanita yang ingin menyembunyikan cacat di bahagian bawah angka itu. Juga, pakaian gaya kelawar panjang boleh dipersembahkan sebagai pakaian perkahwinan. Melengkapkan gaya rambutnya yang tinggi, pengantin wanita akan menarik perhatian pada bahu dan leher.

Midi

Pakaian ini adalah panjang ke lutut atau sedikit lebih rendah (ke tengah-tengah kaki). Gaun kelawar sederhana panjang adalah ketat dan pepejal (mereka sesuai untuk pejabat) atau dengan hiasan yang cerah kain yang elegan (anda boleh pergi ke pesta dalam gaun itu).

Pendek

Pakaian gaya kelawar ini adalah yang paling biasa. Mereka dipilih sebagai pakaian koktel, dan digunakan setiap hari. Pakaian pendek dari kain elegan boleh mempunyai garis leher dalam dan belakang terbuka.Gaya ini kelihatan cantik apabila diperbuat daripada sutera atau sifon, dan model praktikal dijahit setiap hari dari viscose atau pakaian rajut.

Petua untuk memilih

Gadis penuh perlu mengambil pakaian gaya ini dengan berhati-hati. Sekiranya pinggangnya besar, anda boleh memilih model panjang di mana bahagian bawah adalah percuma. Juga patut melihat produk dengan warna-warna gelap bahagian bawah. Tetapi keindahan langsing mengesyorkan model pendek "kelawar" yang boleh menekankan kecantikan dan keanggunan kaki.

Apa yang perlu dipakai?

 • Pakaian kelawar pendek boleh dipakai dengan jins atau legging yang ketat.
 • Sebagai pakaian luar untuk pakaian seperti itu, anda boleh memakai jaket kulit pendek, kot kasmir atau jaket panjang.

Aksesori

Pilihan yang baik untuk pakaian gaya ini akan menjadi barang kemas panjang di sekitar leher, misalnya, manik, kalung atau rantai. Mereka juga boleh mengambil anting panjang, dan jika lengan dipendekkan, maka gelang besar.

Sesetengah model melengkapkan tali pinggang nipis yang elegan. Ia boleh dipakai di pinggang dan sedikit lebih rendah (di bahagian pinggul).

Kasut

Adalah lebih baik memakai kasut yang mempunyai tumit yang agak tinggi untuk pakaian kelawar. Jika gadis itu langsing dan tinggi, penggunaan kasut di platform atau kasut balet juga dibenarkan. Dengan pakaian pendek seperti gaya, kasut tinggi kelihatan bagus, dan dengan panjang - but buku lali.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan