Menyeterika dan stim

Menyusun papan pengubah: kebaikan dan keburukan, petua memilih

Menyusun papan pengubah: kebaikan dan keburukan, petua memilih

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
  1. Spesies
  2. Kekuatan dan kelemahan
  3. Bagaimana untuk memilih?

Di antara semua kerja rumah adalah menyeterika linen. Bagi sesetengah suri rumah, ini adalah cara untuk berehat dan menjejaskan pemikiran anda, untuk yang lain - hidangan sebenar. Untuk menyeterika lebih cepat, lebih mudah dan lebih mudah, anda perlu membeli papan seterika, terutamanya pada masa kini pasaran moden menawarkan pelbagai jenis struktur sedemikian. Pilihan yang paling berjaya ialah papan pengubah papan seterika, yang merupakan struktur lipat yang boleh dibina ke hampir semua perabot.

Spesies

Hari ini terdapat beberapa jenis papan seterika, yang boleh diubah menjadi perabot lain atau tertanam dalam perabot.

  • Papan seterika - cermin. Reka bentuk ini, seperti yang dapat dilihat oleh nama, mempunyai dua tujuan. Pada masa yang anda tidak perlu seterika pakaian, ia dengan mudah berubah menjadi dinding atau cermin lantai, dan sekiranya anda perlu melakukan tugas rumah, papan itu melelong tanpa masalah.
  • Pilihan yang sama praktikal adalah papan seterika yang dibina di dalam kabinet dapur. Ia perlu dicapai hanya jika perlu, dan pada hari-hari biasa ia tersembunyi di sebalik pintu perabot dapur.
  • Reka bentuk yang dilengkapi dengan batu karang. Pilihan ini tidak dapat disembunyikan atau tersembunyi, tetapi fungsi tambahan struktur muncul, yang kini boleh bertindak sebagai tempat penyimpanan.
  • Sama seperti versi sebelumnya - meja menyeterika. Sedikit mengubah petikan dari filem Soviet yang terkenal, katakanlah bahawa dengan pergerakan tangan sedikit permukaan penyetrikaran menjadi sebuah meja (dan sebaliknya).

Kekuatan dan kelemahan

Sebenarnya, sudut positif dan negatif struktur seperti ini agak subjektif. Sebagai contoh, dalam satu tangan, papan ubahsuaian adalah penyelesaian yang ideal untuk mereka yang terlalu malas untuk sentiasa memasang dan membongkar reka bentuk klasik (pertama sekali ini berlaku kepada mereka yang mengetatkan setiap hari, contohnya ibu-ibu yang baru lahir). Sebaliknya, beberapa model boleh mengambil banyak ruang, contohnya, pengubahsuaian dengan jadual dan jadual sampingan, dan reka bentuk yang lebih padat agak sukar untuk dipasang dan memerlukan kos kewangan yang ketara. Dalam sebarang kes - pilihannya adalah milik anda.

Bagaimana untuk memilih?

Pertama sekali, pilihan anda harus berdasarkan saiz bilik di mana anda tinggal. Jadi, bagi seseorang yang sesuai dengan versi klasik, yang boleh dilipat dan dimasukkan ke dalam almari. Bagi yang lain, lembaga yang berubah akan menjadi pilihan yang lebih diterima. Pilihan anda harus didasarkan pada bidang bilik anda dan fungsinya.

Sebagai contoh, bagi koridor dan dewan yang berubah lembaga akan menjadi pilihan yang sangat baik, untuk pejabat - jadual papan. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk mempertimbangkan bukan sahaja ciri rumah anda, tetapi juga keutamaan individu anda.

Sebagai contoh, jika anda digunakan untuk menonton TV semasa menyeterika, maka alas untuk anda boleh sesuai untuk ruang tamu anda.

Bagaimana untuk membuat perubahan papan seterika sendiri, lihat video di bawah.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan