Pakaian petang

Pakaian petang dalam gaya Yunani

Pakaian petang dalam gaya Yunani

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri gaya
 2. Tafsiran moden pakaian
 3. Untuk dipadankan
 4. Model pendek
 5. Kain
 6. Apa yang perlu dipakai

Yunani Kuno memberikan dunia bukan sahaja penemuan dan karya pemikir yang hebat, tetapi juga legenda yang indah, mitos realistik tentang dewi dan pendeta yang tidak dapat tidak berpakaian pakaian mengalir. Pereka tidak dapat menahan keindahan jubah dewi Yunani dan memutuskan bahawa wanita moden tidak lebih buruk. Sekarang, gaun malam dalam gaya Yunani terus-menerus mendapatkan kembali tempat mereka di almari pakaian wanita moden.

Ciri gaya

Pakaian Yunani tidak dapat dikelirukan dengan gaya lain, kerana hanya sisi antik yang dicirikan oleh ciri-ciri unik:

 • kain itu hanya cahaya dan mengalir;
 • garisnya lancar, sedikit menggariskan kontur angka;
 • potong - yang percuma, tidak mewujudkan kekangan dalam pergerakan;
 • pinggang - semestinya dinaikkan.

Gabungan semua elemen ini menjadi asas bagi penciptaan gaun Yunani, yang sering dijahit dengan imej jubah. Imej-imej tersebut masih boleh dikaitkan dengan gaya "Empire", di mana karakteristik ekskresi utama adalah garis pinggang yang terlalu tinggi untuk tingkat dada dan skirt yang bermula dengan segera.

Tafsiran moden pakaian

Pereka moden dengan tegas mengambil pakaian Yunani, membuat perubahan, mencipta beberapa imej baru, menambah butiran yang tidak ada sebelum ini. Malah asimetri telah berjaya terjun ke dalam gaya petang Greek. Setiap inovasi ini berjaya dimuatkan dan memberikan gaun itu dengan semangat.

Kami mendapati ulasan yang baik tentang pakaian dengan elemen atas atau bawah terbungkus. Chiffon lebih unggul daripada semua kain lain. Perwujudan dalam model tahun kubah membuat pakaian begitu bergaya sehingga mereka dapat memahami dengan gembira wanita muda.

Bagi keseluruhan bahagian atas gaun petang dalam gaya Yunani, variasi yang besar dan tidak semestinya banyak:

 • tali adalah tunggal, dua kali, lebar yang berlainan;
 • kekurangan tali;
 • kehadiran lengan baju;
 • festoons renda, sulaman dan rhinestones, diletakkan di sepanjang garis leher dan pada tali pinggang yang melambung;
 • hiasan dan lacing riben dari belakang.

Kehadiran plum itu sangat mengubah gadis itu, menambah imej keagungan kerajaan. Sekiranya gaun itu mempunyai renda di atas, imej itu segera mendapat cinta dan kelembutan.

Sekiranya pakaian itu mempunyai belakang terbuka dan garis leher ini jatuh di bawah pinggang, dan juga dihiasi dengan sulaman (sebaik-baiknya buatan tangan) atau festoons, maka pakaian yang lebih seksi akan sukar dibayangkan. Adalah baik jika cawan tegar dimasukkan ke kancing untuk kestabilan. Seksualiti dan keterujaan imej sedemikian akan dijamin.

Di gaun malam, yang dibuat dalam gaya Yunani atau Kekaisaran, korset sering merupakan elemen utama untuk hiasan. Pereka tidak berkerjasama dan cuba meletakkan rhinestones, manik, jahitan sebagai lebih halus mungkin. Malah batu Swarovski digunakan.

Model musim ini, yang terdiri daripada bukan satu lapisan kain, tetapi beberapa, semakin popular dan relevan. Keindahan skirt ini membayangi semua yang anda lihat sebelum ini.

Pakaian malam Greek kelihatan asli, pendek di depan dan panjang di belakang. Ini adalah jenis penafsiran gaya moden.

Malah bola gaun kini dibuat dalam gaya Yunani. Terdapat beberapa mata mandatori yang perlu hadir dalam pakaian ini:

 • payudara dipadatkan, ekspresif, dengan banyak elemen hiasan;
 • skirt chiffon yang lebar;
 • aliran yang tidak mengganggu di sekitar fabrik angka sulung.

Malah untuk bersenang-senang ada tempat yang baik, terutama jika ia jatuh dan menutup seluruh kaki.

Untuk dipadankan

Terdapat beberapa pakaian yang unik di dunia fesyen wanita yang sesuai dengan semua orang dan melicinkan masalah dalam angka itu. Sebagai contoh, pakaian India adalah sari dan, sebaliknya, pakaian dalam gaya Yunani.

 1. Bentuk curvy akan bersembunyi di belakang gorden, yang walaupun untuk angka ramping akan menjadi peluang untuk menambah beberapa kilogram.
 2. Mempunyai bentuk jam pasir yang tidak boleh bimbang - imej yang sempurna dijamin.
 3. Wanita hamil sering memilih pakaian yang dibuat dalam gaya Yunani untuk alasan yang baik. Pinggang pinggang dan kain ringan - apa yang anda perlukan untuk keselesaan dan kebebasan, yang dikekalkan semasa pergerakan mana-mana. Bahkan perut kecil tidak kelihatan di bawah rok yang jatuh.

Tidak ada pakaian lain yang begitu baik dan memberi penekanan pada dada, menjadikannya super seksi. Terdapat banyak sebab untuk memakai pakaian seperti ini - sebarang majlis yang istimewa: prom, pesta, ulang tahun penting atau jemputan perkahwinan. Malah untuk mempelai wanita banyak pilihan untuk pakaian, menjadikannya dalam gaya Yunani.

Model pendek

Anda mungkin berfikir bahawa pakaian Yunani sudah begitu feminin dan comel sehingga tidak ada elemen yang dapat membuat mereka lebih sempurna. Dan tidak! Eksperimen dengan panjang menunjukkan hasil yang berbeza, membentangkan pakaian Yunani yang dipendekkan ke seluruh dunia yang bergaya.

Memilih panjang yang mencapai lutut atau turun sedikit lebih rendah, gadis itu cuba menunjukkan kakinya, keindahan yang tidak membolehkan mereka bersembunyi di belakang rok panjang.

Dalam model yang dipendekkan, masih terdapat rok longgar, yang dalam kes-kes yang luar biasa dibina oleh sifon. Di pinggang pinggang, yang juga terlalu tinggi, mungkin perhiasan hadir.

Dalam kepelbagaian dan kepraktisan mereka, gaun pendek Yunani tidak lebih rendah daripada kedudukan kepimpinan, terutamanya jika model dipilih dengan jayanya, maka anda boleh memakainya pada mesyuarat perniagaan, pergi ke pesta dengan kawan, mempunyai tarikh yang romantis atau bahkan menghadiri pesta.

Lengan panjang dicelup walaupun dalam gaya ini, mencipta versi musim luruh praktikal pakaian dari versi musim panas semata-mata. Kasut untuk pakaian yang dipendekkan tidak perlu mempunyai tumit, dan bahkan yang paling kecil. Anda boleh memberi tumpuan kepada keadaan dan memilih dari bot atau tumit purata. Beg klac sesuai dengan rupa, tetapi terutama sekali.

Kain

Gaya Yunani pada fesyen petang menetapkan peraturannya bukan hanya dengan gaya, tetapi juga pilihan kain sangat terbatas pada tiga posisi: satin, sutera, sifon. Ia adalah fabrik, berjaya dipilih dan sempurna dipadankan, yang akan menjadi tumpuan yang harus hadir dalam setiap pakaian, terutama pada waktu petang.

Di mana, jika tidak dalam gaun Yunani, harus ada rhinestones warna yang berbeza, unsur renda yang rumit, manik-manik, sulaman, jubah, batu, dan sesungguhnya segala-galanya cantik, elegan dan mewah. Daripada semua hiasan ini, yang berfungsi sebagai hiasan, anda perlu memilih tidak lebih dari dua elemen, supaya kesederhanaan dilindungi dan tidak ada larian dengan kemudahan kain.

Apa yang perlu dipakai

Sekiranya kita berurusan dengan gaya klasik Yunani, kasutnya pasti menjadi ringan: sandal, reben nipis atau tali.

Dengan pertumbuhan yang rendah, kemungkinan untuk mempertimbangkan pilihan sandal, tetapi mereka juga harus ringan, tanpa unsur berat dan kasar. Kasut, baji dan tumit besar tidak mempunyai tempat dalam imej Yunani.

Tetapi apabila memilih perhiasan, anda boleh sedikit mencairkan imej cahaya dengan gelang besar di tangan anda atau dengan set emas (anting-anting dan loket). Gaya rambut harus benar-benar Yunani: ikat kepala, tocang atau tiara kecil. Beg tangan kecil tidak akan berlebihan.

Jangan berfikir bahawa pakaian dengan watak antik adalah pilihan musim panas eksklusif yang boleh dicuba dalam cuaca cerah.Tidak akan membekalkan selendang, mencuri, yang boleh diperbaiki dengan kerongsang. Malah kot atau jas hujan boleh digabungkan dengan gaun dalam gaya Yunani atau kekaisaran, jika panjangnya tidak dipendekkan dan gaya tidak mempunyai garis kasar.

Komen
 1. Galina
  25.07.2015

  Gaya Yunani menghidupkan beberapa percintaan. Saya memilih pakaian prom untuk diri saya sendiri. Rupa-rupanya, pada hari jadi lagi saya akan memilih gaya ini.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan